Voordelen van nieuwbouw

Sta je nog voor de keuze om een nieuwbouwwoning of een bestaande woning te kopen/huren? We geven je alvast een paar redenen om voor nieuwbouw te kiezen. Je ontdekt dan al snel dat je in een nieuwbouwwoning wel héél aangenaam woont. Ontdek hier de voordelen van nieuwbouw.

Bewust Nieuwbouw
De meeste mensen hebben weinig ervaring met het kopen/huren van een huis, laat staan een nieuwbouwhuis. Op de website www.bewustnieuwbouw.nl wordt (onafhankelijke) informatie gegeven over nieuwe huizen: over bijvoorbeeld installaties, materialen en energiezuinigheid. Maar ook over garanties, bouwkundige ondersteuning en keuringen, financiering en hypotheken. Verder laten ze je zien welke stappen je kunt zetten in de zoektocht naar een nieuw huis. Bewust Nieuwbouw heeft als doel je zo goed mogelijk te informeren over nieuwbouw en nieuwbouwhuizen, zodat je bewuster voor nieuwbouw kunt kiezen.

Meer financieel voordeel
Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam. Je betaalt dus geen overdrachtsbelasting. Daarnaast is een nieuwbouwwoning heel energiezuinig, de woning voldoet aan de meest actuele eisen. Kopers van een nieuwbouwwoning met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van maximaal 0,6 (al onze woningen voldoen hieraan) kunnen € 9.000 extra hypotheek krijgen. Omdat de nieuwbouwwoning voldoende enerziezuinig is, mogen banken dit bedrag buiten de inkomenstoets houden. Voorwaarde is wel dat het toetsinkomen € 33.000 of hoger is.

Lagere energielasten
Energiekosten vormen een belangrijk deel van je maandelijkse woonlasten. Bij een nieuwbouwwoning zijn je woonlasten vaak aanmerkelijk lager. Ze voldoen aan de strengste eisen en hebben vaak het hoogste energielabel A+. Je draagt hiermee bij aan een beter milieu! En het is gewoon heel comfortabel wonen, zo’n goed geïsoleerd huis.

Minder onderhoud
Wonen in jouw nieuwe huis begint niet met repareren en vervangen. Jouw woning is tenslotte splinternieuw. De komende jaren heb je dan ook nauwelijks onderhoud aan je huis. Je bespaart direct op onderhoudskosten. Heel aangenaam.

Gezellige woonwijk
Je zult zien hoe snel er een gezellige buurt ontstaat. Alle bewoners zijn nieuw in een nieuwbouwwijk en ze willen elkaar graag leren kennen. Je ontmoet je nieuwe buren regelmatig, soms al direct na aankoop, gedurende de bouwperiode en tijdens de verhuisperiode. Het is opvallend hoe snel er een vriendelijke sfeer en een gezellig buurtgevoel ontstaan.

Creëer jouw droomhuis
Je kunt jouw woning helemaal naar jouw smaak laten realiseren. Je hoeft het niet te doen met de keuken of de badkamer die vorige bewoners mooi vonden. Je kunt al tijdens de bouw voor tal van opties kiezen of zelfs voor maatwerk. Dat levert je veel extra woonplezier en een gezonde trots op!

Meer waarde
Nieuwbouw woningen stijgen sneller in waarde dan bestaande woningen. Dat is niet verwonderlijk. Je steekt geen geld in overdrachtsbelasting of kostbare vervanging van een keuken of badkamer. De waarde van jouw woning is daardoor al snel hoger dan je hypotheek.

Posted in
Scroll naar boven